Advertisements
Take a fresh look at your lifestyle.

Arkeologët në Egjipt gjetën disa pllaka guri me mbishkrime deri në 4.000 vjet të vjetra

Siç njoftohet ,arkeologët në Egjipt kanë zbuluar disa pllaka guri me mbishkrime të vjetra 4000 vjeçare.
Sipas ministrisë kompetente, objektet e lashta janë zbulimet më të fundit në zonën e Matarit në pjesën lindore të Kajros.

Disa prej tyre janë dhënë nga periudha e dinastive të 12 dhe 20 dhe Periudha e Tranzicionit të Tretë, ndërsa disa janë më të reja.

Egjiptologu Dietrich Raue kreu i hulumtimit, tha se një nga të dhënat tregon për Atumin, një hyjni që u përmend shpesh në Egjiptin e lashtë si përgjegjës për përmbytjet e Nilit.

Loading...
Advertisements
You might also like

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close