Advertisements

Borxhi i jashtëm i Kosovës,2.09 miliardë euro

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës (BQK), ka njoftuar se në fund të vitit 2017, borxhi i jashtëm i Kosovës, borxhi i jashtëm privat dhe borxhi i jashtëm publik, ishte 2.09 miliardë euro, që është për 3.8 përqind më i lartë krahasuar me vitin 2016, raporton RTKlive.

“Si përqindje e BPV-së, borxhi i jashtëm bruto arriti në 33.3 përqind, përderisa struktura e borxhit vijon të ndahet mes FMN-së (pjesëmarrje prej 11.3 përqind), Bankës Botërore (pjesëmarrje prej 9.7 përqind), si dhe kreditorëve tjerë (rreth 38.9 përqind e borxhit ndaj kreditorëve tjerë është kreditim ndërmjet kompanive) që kanë një pjesëmarrje dominuese prej 79.0 përqind”, thuhet në raportin e BQK-së.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close