Advertisements
Take a fresh look at your lifestyle.

Duhet të brengoseni kur përdorni Llakun e thonjve

Ngjyra e thonjve ose llaki për thonj është një masë sintetike e cila në kohë moderne përdoret shumë nga çikat tona (ndodhë edhe ndonjë djalë!).por shumë pak nga to janë të vetëdijshme se sa i dëmshëm për shnet ësht ai.

Këto janë gjërat negative që sell përdorimi i përditshëm i llakut për thonj:
Ana e keqe e manikyrit të thonjve është toksiciteti i tij

Disa, llaqe më modern përmbajnë substanca që mund të dëmtojnë seriozisht shëndetin tuaj:
Touleni – një substancë që lehtësisht i bën thonjtë të lëmueshëm dhe jeppigment. Toulen mund të ndikojë në sistemin nervor qendror dhe të shkaktojë çrregullim riprodhues. Dhimbje koke, të ligështim, të përziera që janë vetëm disa nga efektet anësore që ndodhin në qoftë se ju përdorni lakun e thonjve , shkruan Brightside.me

Formaldehidi – një gaz i pangjyrë që llakut i jep forcë. Nëse vuani nga alergjitë, kontakti me formaldehid mund të shkaktojë dermatitje dhe djegie të mundshme kimike. Në formë të rëndë, ajo mund të shkaktojë një çrregullim të ritmit të zemrës dhe kancer.

Dibutyl phthalate- përdoret si parfum. Prania e kësaj substance të rrezikshme mund të shkaktojë çrregullime tiroide, sëmundje gjinekologjike dhe çrregullime të traktit respirator.

Disa llaqe thonjësh kanë etiketime të veçanta:

“5-free” – do të thotë se produkti nuk përmban fomaldehid, toulen, dibutil ftalat ose kamfër.

“3-free” – do të thotë që manikyri i thonjve nuk përmban tre substanca të dëmshme: formaldehid, dibutil ftalat dhe toulen.

Prandaj, para se të bleni një manikyr të thonjve, lexoni me kujdes udhëzimet dhe blini vetëm atë që nuk përmban substanca të dëmshme. Mos harroni: shëndeti juaj është në duart tuaja!

Studiuesit kryen ekzaminime për një grup prej 24 grave. Gjashtë orë pasi përdorën manikyrin e thonjve, shumica e pjesëmarrësve kishin një nivel të rritur të ftalatit dibutil që ndikon në procesin metabolik. Dhjetë orë pas eksperimentit, niveli i ftalatit dibutil në trup në të gjitha subjektet ishte shtatë herë më i lartë se zakonisht./Pi

Loading...
Advertisements
You might also like

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close