Advertisements

Gjenetika,sa ka ndikim në jetëgjatësinë e njeriut ?

ATSH-AA/ – Studimet e reja shkencore tregojnë se gjenetika ka një ndikim shumë më të vogël në jetëgjatësinë e njeriut se sa është menduar më parë.

Një grup shkencëtarësh të qendrës “Calico&Ancestry” kryen hulumtime gjithëpërfshirëse në bazë të pemës familjare që mbulojnë më shumë se 400 milionë njerëz.

Konkluzioni më i rëndësishëm që shkencëtarët kanë arritur është se trashëgimia nuk ka rëndësinë që i është dhënë më herët në përcaktimin e jetëgjatësisë së njeriut.

Shkencëtarët kanë përdorur metodën e hulumtimit që kombinon modelet matematikore dhe statistikore duke analizuar jetëgjatësinë e njerëzve që kanë jetuar në dy shekujt e mëparshëm.

Studimet e mëparshme përcaktonin se gjenetika është një faktor prej 20 deri në 30 për qind në përcaktimin e jetëgjatësisë së njerëzve, ndërsa protagonistët e studimit të ri argumentojnë se ky është një faktor që ka më pak se 10 për qind të ndikimit.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close