Advertisements
Take a fresh look at your lifestyle.

Gjukanoviq nga Parisi: Mali i Zi pas 100 vjetëve aneksimi nga Serbia,rikthehet i lirë në mesin e partnerëve

Në mesin e vendeve pjesmarrëse në Paris për shënimin e Ditës botërore të përfundimit të Luftës së parë Botërore ishte ftuar dhe pranishme edhe Mali i ZI.Ky vend i vogël ballkanik më në fumd po frymonte i lirë ,i çliruar nga hegjemonia dhe robria shekullore serbe.

Këtë gjë e ka potencuar edhe Presidenti i Malit të Zi ,Milo Gjukanoviq mu nga Parisi “Mali i Zi si shtet i pavarur dhe sovran midis partnerëve të tij, në qytetin ku karrigeja Malit të Zi mbeti bosh pas aneksimit tragjik nga Serbia,pasi që nga Lufta e Parë Botërore doli si fitues , për të cilën Mbretëria e Malit të Zi hyri në luftë”.

Ai tha se këto fakte, më mirë se fjalët e tjera, flasin për “ndërmarrjen madhështore që është arritur nga të gjitha brezat e Malit të Zi gjatë 100 viteve të fundit, duke e ngritur vendin nga hiri dhe duke siguruar një vend historikisht të merituar në skenën evropiane dhe botërore”./Pi

Loading...
Advertisements
You might also like

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close