Advertisements

Janë gjetur rrënojat e qytetit,Tanea i cili u themelua pas rënies së Trojës

Ministria e Kulturës e Greqisë njoftoi se arkeologët kanë gjetur mbetjet e para konkrete të qytetit të humbur të lashtë,Tanea të cilat sipas traditës u themeluan nga të burgosurit e luftës së Trojës pasi “grekët” shkatërruan Trojën.

U raportua se hulumtimi zgjati nga shtatori në tetor në Peloponez dhe se provat konfirmuan ekzistencën e qytetit antik të Teneas, i cili deri më tani ishte i njohur vetëm nga tekstet e lashta. Arkeologja kryesore Elena Korka, e cila ka kryer kërkime në zonë që nga viti 2013, tha se ekipi zbuloi muret, hapjet e dyerve, me shumë mundësi shtëpitë dhe qeramika që datojnë që nga shekulli i 4 para Krishtit.Gërmimet vazhdojnë!/Pi

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close