Advertisements
Take a fresh look at your lifestyle.

Koha kur shkoni në gjumë,e rëndësishme për peshën e trupit

Koha kur ju shkoni në shtrat luan për të fjetur gjumë ,luan një rol të rëndësishëm në ruajtjen e peshës së shëndetshme ose humbje peshe.
Në të vërtetë, përmes një aplikacioni që regjistron të dhëna mbi stërvitjen, gjumin, marrjen e ushqimit dhe alkoolin, është zbuluar se ata që shtrihen pas ores 23 hyjnë mesatarisht me 220 kalori më shumë se ata që shkojnë në shtrat më herët, tregoi studimi.

Sipas këtyre të dhënave, ata që shkojnë në gjumë pas ores 23 më shpesh konsumojnë ushqim të shpejtë dhe alkool.

“Ata që shkojnë në shtrat herët janë përgjithësisht më të shëndetshëm në tërësinë e tyre. Të dhënat e marra janë në përputhje me ato të hulumtimeve të mëparshme që njerëzit më vonë hanë më shumë ushqime që përmbajnë më shumë yndyrë dhe sheqer “, tha studiuesja Kristin Ashbacher, e cila ka punuar në hulumtim.

Loading...
Advertisements
You might also like

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close