Advertisements

Kosova ne vend te qasjes perendimore te organizimit , zgjodhi politiken internacionaliste komuniste te kombinuar me politiken neoosmane!

Anton K. Berisha

Dialogu me Serbinë si një shtet fqinjë eshte treguar si nje domosdoshmeri fale edhe kontekstit rajonal ne perspektiven integruese.

Rrjedhimisht produkti i dialogut do te duhej te jete interesi i perbashket integrues i Serbise dhe Kosoves.
Ne vend te kesaj rrjedhe, Serbia shfrytezoi dialogun si instrument te kontestimit te shtetit te Kosoves dhe pengimin e saj si ne rrafshin e brendshem ashtu edhe nderkombetar.
Ne anen tjeter, Kosova ne vend te qasjes perendimore te organizimit te brendshem e te jashtem, zgjodhi politiken internacionaliste komuniste te kombinuar me politiken neoosmane duke e prure veten ne nje situate te rende.

Kosova, duhet te jete kerkuese dhe e prere ne dialog per te mos lejuar ne asnje pike te tij te bej leshime ‘internacionaliste’ ngase nuk ka pse te behet zemergjere; ne anen tjeter masat qe duhet te marr qeveria duhet te jene reciprocitet i plote ne raport me Serbine por edhe vendet tjera te rajonit.

Ne procesin e liberalizimit, ne vend te parullave antieurope duhet pasur kujdes ne pamundesine tone per te ndikuar me nje gjuhe te tille te tejkaluar ne fjalorin europian, por ne duhet te vazhdojme perpjekjet permes argumintimit t’i bindim qe te na pranojne ne familjen e tyre.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close