Advertisements
Take a fresh look at your lifestyle.

Merkel i kërkon Vuçiqit takim.Porosi për Kosovën?

Sipas njoftimit medial,kancelarja gjermane Angela Merkel i ka kërkuar presidentit serb Aleksandar Vuçiq takim bilateral të dielen në Paris.

Këtë e ka konfirmuar edhe vet Vuçiqi i cili gazetarëve u ka deklaruar se :”Ne kemi marrë nga Zyra e Merkelit se ajo dëshiron një takim dypalësh me mua të dielën në mëngjes, i cili flet për rëndësinë dhe vendndodhjen e Serbisë. Njerëzit duhet të jenë krenarë dhe të kënaqur”

Por edhe pse nuk dihet agjenda e këtij takimi ,sigurisht se Kosova do tëjetë në mos nga ato më të rëndësishmet .Pikërisht duke marrë parasyshë fragmentimin e qëndrimeve për mënyren e rregullimit të mardhënieve në mes të Kosovës dhe Serbisë dhe se Merkel është ajo e cila me ngulm ishte kundër “lojes” me kufij dhe një nga ato politikanë që vuri stabilitetin e Ballkanit perendimor në prioritetet e agjendës Europiane.Por a do të jetë kjo mundësiae fundit e kancelares që të ndikojë në qëndrimet e vet Vuçiqit para se të shkojë nga politika vendim marrëse gjermane dhe Europiane?Vuçiqi deklaron se ai i frikësohet ikjes së saj dhe se siç shprehet ai ka shumë respekt për kancelaren.Pra a do sherbejë ky respekt që Vuçiqi të ndëgjojë në fjalët e Merkelit .Mbetet të shihet! /Proinformacion.com

Loading...
Advertisements
You might also like

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close