Advertisements
Take a fresh look at your lifestyle.

Në të vërtetë,a i rritet apo zvogëlohet huna njeriut kur ai rrenë?

Ka një legjendë për rrenën dhe hundën që rritet sa here që njeriu rrenë.E dimë se edhe  Pinokut i rritet huna sa here ai flet të pavërtetën.Por a është e vërtetë se kur njeriu rrenë i zgjatet huna?
shkencëtarët kanë arritur në përfundim se në të vërtetë hunda tkurret kur dikush rren,për shkak se i ulet temperatura.
Shkencëtarët spanjollë, nga Universiteti në Granadë, shqyrtuan të ashtuquajturin efekt Pinocchio.

Ata bënë një detektor rrene që monitoronte temperaturën në hundën e të anketuarve dhe në bazë të ndryshimit të saj, ata arritën të dallonin një rrenë në 80 për qind të rasteve.

Është në pyetje siç thonë, detektori më i besueshëm i rrenës është 10 për qind më i efektshëm se një test poligrafik.
Gjegjësisht, kur ne rrejmë – temperatura e majës së hundës zbret deri në 1.2 gradë Celsius, ndërsa ballin nxehet deri në 1.5 gradë.
Sa më i madh ndryshimi i temperaturës midis këtyre dy zonave, aq më e madhe është gjasa që një person të rrejë.

“Ky reagim disi i çuditshëm stimulon trurin, domethënë përpjekjet e nevojshme për rrenen, por edhe ankthin që vjen me të”, përfundon studimi.
Kur një person mendon se rrenë, duhet të mendojë paraprakisht, dhe kjo ngre temperaturën e ballit.
Në të njëjtën kohë lind nervozizmi, dhe kjo është arsyeja pse temperatura e hundës zvogëlohet.

Loading...
Advertisements
You might also like

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close