Advertisements
Take a fresh look at your lifestyle.

Petritsch: Thaçi dhe vuçiq “dy udhëheqës kyq nga Ballkani”

Ish i dërguari special i Bashkimit Europin për Kosovën Wolfgang Petritsch,ka komentuar serish në lidhje me mardhëniet Kosovë -Serbi .

Ai ka vlerësuar se është e rëndësishme që ,siç është shprehur ai dy liderët më të “rëndësishëm” ballkanik,presidenti i Kosovës Thaçi dhe ai i Serbisë ,Vuçiq ,kanë qenë pjesëmarrës në Paris në shënimin e 100 vjetorit të paqes para përfundimit të Luftës së parë botërore.

“Unë shpresoj se të dy ata nga kjo ceremoni morën mesazhin se vetëm një Evropë e bashkuar mund të zgjidhë çështjet e Ballkanit që vazhdojnë të shqetësojnë rajonin.Në mënyrë që të bëhet realitet, është e nevojshme që të dy ata të vijnë deri te një kompromis historik mbi konfliktin e fundit historik të mbetur, për t’i dhënë fund Luftës së Parë Botërore “, vlerësoi Petritsch.

Ai në mënyrë të përsëritur ka deklaruar në disa raste se “ekziston rreziku i një konflikti të ngrirë në Kosovë” dhe ka advokuar publikisht për “korrigjimet administrative” si një zgjidhje e mundshme në mardhëniet në mes Kosovës dhe Serbisë./Pi

Loading...
Advertisements
You might also like

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close