Advertisements

Pranë Podgoricës nisin gërmime arkeologjike,gjenden prova dhe elemente edhe të periudhës ilire

Në qytetin e lashtë të Diokleas, pranë kryeqytetit të Malit të Zi- Podgoricës, kohë më parë, kanë nisur gërmimet arkeologjike nga Qendra për Arkeologji dhe Konservim të Malit të Zi, ku po dalin në pah tempuj dhe ndërtesa monumentale të periudhave të ndryshme.

Arkeologët malazezë, raporton VoA, theksojnë se gjatë gërmimeve gjetën prova dhe elemente edhe të periudhës ilire, çka e bën këtë vend një monument me rëndësi të veçantë kulturore.

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close