Advertisements
Take a fresh look at your lifestyle.

Si ndikon në peshën trupore matja e shpeshtë?

Ka persona të cilët dëshirojnë të maten në vagë më shpesh se të tjerët për të parë dhe kuptuar peshën e trupit të tyre.Ata ndoshta këtë e kanë bërë ,ose e bëjnë instiktivisht ,por nga një studim nga Universiteti në Pitsburg të San Franciskos ka dalë të jetë me vlerë.

Studiuesit kanë gjetur se ata të cilët janë matur për çdo ditë në vagë ,janë dobësuar më shumë se sa ata të cilët nuk janë peshuar .

Të dhënat nga 1,042 persona të moshës mesatare prej 47 vitesh u analizuan. Studiuesit nuk dhanë këshilla specifike, përveç se ata u peshuan ashtu si zakonisht e bëjnë këtë.

Një vit më vonë doli se ata që nuk u matën ose e bënë atë një herë në javë nuk humbën peshë. Pjesëmarrësit që u matën gjashtë deri shtatë herë në javë humbën 1.7 përqind të peshës trupore që shkencëtarët e konsiderojnë të rëndësishme. Teoria e tyre është se ata që ndjekin shifrat janë më të vetëdijshëm se si sjelljet e caktuara siç janë zgjedhja e ushqimit dhe ushtrimet ndikojnë në peshë./Pi

Loading...
Advertisements
You might also like

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close