Advertisements
Take a fresh look at your lifestyle.

Studimi shtatë vjeçar;Gratë që pijnë duhan më shpesh përjetojnë një sulm në zemër sesa burrat?

Femrat të cilat pinë cigare jo vetëm që rrezikojnë fëmijët e tyre por edhe veten e tyre.Ju do të thonit ,sikur të gjithë të tjerët.por…
Gratë që pinë duhan, vuajnë nga diabeti ose hipertensioni kanë një rrezik më të lartë të sulmit në zemër sesa burrat me të njëjtat probleme.

Një studim gjithëpërfshirës i kryer në Universitetin e Oksfordit përfshinte gjysmë milioni të rritur të moshës 40-69 vjeç dhe zgjati shtatë vjet të plota.
Gjatë kësaj periudhe, 5.081 njerëz përjetuan sulmin e parë në zemër, dhe një deri në tre persona që përjetuan atë, ishte një grua, shkruan BBC.

Megjithatë, meshkujt në përgjithësi kanë një rrezik tre herë më të madh të kenë një sulm në zemër sesa gratë.

Megjithatë, nëse gratë vuajnë nga këto çrregullime dhe sëmundje dhe jetojnë një mënyrë jo të shëndoshë të jetës, atëherë ato janë në një grup më të rrezikshëm sesa meshkujt, sipas gjetjeve të hulumtimit të publikuara në British Medical Journal.
Gratë të cilat pinë duhan kanë një rrezik tre herë më të madh të kenë një sulm në zemër sesa gratë që nuk pinë duhan, ndërkohë që burrat rrezikojnë dyfishin .

Presioni i lartë i gjakut rrit rrezikun e grave për 83 përqind krahasuar me burrat me të njëjtën siklet.
Gratë me diabet tip 1 dhe 2 kanë një rrezik më të lartë të sulmit në zemër sesa meshkujt me të njëjtën sëmundje.
Shkencëtarët thonë se nuk e dinë se si këto sëmundje shoqërohen me rritjen e rrezikut tek gratë krahasuar me meshkujt.

Loading...
Advertisements
You might also like

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close