Advertisements

Bytyqi:Nuk përmirësohet gjendja në arsim nëse institucionet ia hedhin fajin njëra-tjetrës

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MAShT), Shyqyri Bytyqi, the se gjendja në arsim, sidomos në nivelin parauniversitar nuk mund të përmirësohet nëse institucionet ia hedhin fajin njëra-tjetrës.

Bytyqi në konferencën njëditore me titull “Analiza e testeve të Matematikës Kangaroo dhe krahasimi me testet e organizuara nga MASHT”,organizuar nga Instituti “Atomi”, me mbështetjen e GIZ-it, shtoi se si ministri janë të vetëdijshëm se sa peshë ka matematika në shoqëri, prandaj edhe janë duke përkrahur talentet në këtë fushë.

“S’mund ta ndryshojmë gjendjen e arsimit, nëse nuk jemi bashkë të gjithë, duke ia hedhur fajin njëri tjetri. Duhet përgjegjësi që nga ministria e deri te niveli poshtë”, raporton Ekonomia Online.

“Në këtë aspekt duke parë për gjendjen, duhet ndryshime të mëdha që të jemi të barabartë me vendet e tjera.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close