Advertisements

Harata e moçme nga muzeu i Vatikanit e cila shfaq bregun e Adriatikut ku ka vetem Albania dhe Dalmatia…

Fragment i nji harte të moçme në Muzeun e Vatikanit – hartë e madhe e vendosun ne murin e njenës nga galeritë. E zgjodha me e fotografue bash këtë fragment kur pashë që në bregun e Adriatikut kishte vetem Albania dhe Dalmatia…Gadishulli Ilirik.
Fragmenti në fjale asht marre nga njena prej hartave të ekspozueme ne Galerine e Hartave ne Muzeun e Vatikanit. Ne ate Galeri jane nje seri hartash qe jane porosite nga Papa Gregoryi XIII ne vitin 1580. Hartat jane ba nga murgu dominikan Ignazio Danti, (matematikan, astronom, kozmograf dhe gjeograf), i cili i bani keto harta per tre vjet, nga viti 1580 deri ne vitin 1583.
Hartat ne fakt jane fresko, aq te realizueme artistikisht sa konsiderohen vepra arti.
Jane 40 panele qe gjinden ne Galerine e Hartave e gjate 120 metra, galeria asht në oborrin Belvedere.

— in Vatican City, Vatican City.

/Ilir Seci

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close