Advertisements

Harta që i jep dritë mitit për Shqiptarët dhe Pellasget

Në këtë hartë Franceze e vitit 1878,përcaktohen përmes ngjyrave të ndryshme përkatsitë e nën grupeve etnike në kuadër të një grupi major ,siç janë Sllavët,Pellasgët,Latinët….

Është interesante se Shqiptarët këtu futen në nëngrupin e përkatësisë pelasgiane së bashku me grekët ,gjë që edhe është e judtifikueshme shikuar nga aspekti i drejt historik.

Ka një kohë tashmë që përkatësia shqiptare lidhet me gjenezën Iliro-Pellasge,edhe pse e kontestuar për shkak të mos krijimit të një qartësie në lidhje me këtë ,faktet historike dhe përpjekjet ndër shekuj ,permanent kanë quar në drejtim të kësaj lidhje.

Edhe kjo hartë është një dëshmi se idea e lidhjes gjenetike pelasgo-ilire nuk është e re por që udhëton ndër shekuj në autorësi vendore dhe ndërkomëbtare .

Naimi Frashëri kish shkruar :

“Gjuh’ që flisjin Perënditë,
atë flisjin Pellazgitë;
Atë kanë Ahqiptarët,
Si q’e kishin dhe të parët

/Xhelil Arifi/Proinformacion.com

Credits për foton:Dardania

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close