Advertisements

Më shumë shpenzime se sa të hyra në Buxhetin 2019 ,të Kosovës

Bedri Hamza ,Ministri i Financave ka paraqitur para deputetëve propozim buxhetin për vitin 2019, ka thënë se buxheti ofron më të mirën për qytetarët dhe ekonominë tonë.

Hamza ka thënë se buxheti adreson prioritetet qeverisëse duke mundësuar përmirësimin e jetës së qytetarëve, edhe pse nuk mjafton.

Ai përsëriti se rritjet ekonomike e vendit për vitin 2019 pritet të jetë 4.7 % në terma real, ndërsa në ata nominal 5.4 %.

Sipas tij, të hyrat jo tatimore presin që të mbesin të njëjta për gjatë periudhës afatmesme, pasi nuk ka një përformancë të mirë të të hyrave nga komunat. Ai foli edhe për shpenzimet.

Ai u ndal edhe te rritja e investimeve kapitale, ku numëroi projektet që do të realizohen. Hamza shtoi se ka rritje të investimeve në infrastrukturë.

Ndërsa, përmendi rritjet e investimeve për shëndetësi, edukim, ekonomi dhe siguri.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close