Advertisements

Miku George H.W Bush,dhe letra e vijës së kuqe që ia dërgoi Millosheviqit për Kosovën

George H. W Bush, presidenti i 41-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ka ndërruar jetë në moshën 94 vjeçare. Bush ishte president i SHBA-së nga viti 1989 deri më 1993 – në një periudhë të rëndësishme të shekullit të 20-të, ku ishte dëshmitar i rënies së Perdes së Hekurt dhe Bashkimit Sovjetik.
Më 25 dhjetor 1992, në kohën e kërcënimeve për luftë e pastrim etnik ndaj Kosovës, Presidenti i atëhershëm i SHBA-ve George Bush (i vjetër) i kishte dërguar letër Slobodan Milloseviqit. Në letër kishte këtë mesazh:

“Në rast se ju nisni konlfikti të armatosur në Kosovë, Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të intervenojnë ushtarakisht kundër jush” (citat i Neë York Times).

Mesazhi njihet si kërcënimi i kërshëndellave. Njihet si fillimi i mbrojtjes amerikane në Kosovë. Gjë që , pak vjet më pas,më 1999 kërcënimi u bë realitet. SHBA-të filluan intervenimin ushtarak kundër soldateskës serbe për të nxjerrë Kosovën dhe popullin e saj nga robrimi ./Proinformacion.com

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close