Advertisements

U zbulua,kështu zu fill jeta në Tokë?!

Një version primitiv i paraardhësit  më të vogël të  të ADN-së i njohur – ARN – ishte pika qendrore për evolucionin, zbuluan shkencëtarët.

ARN është strukturalisht e ngjashme me ADN-në, me përjashtim të një prej katër pjesëve themelore, timinës, zëvendësohet me uracilin.

Kjo ndryshon formën dhe strukturën e molekulës dhe shkencëtarët kanë besuar prej kohësh për këtë kimikal që të jetë shkaku i formave të para të jetës në Tokë.

Një zbulim aksidental nga akademikët e Harvardit ka gjetur tani se një version pak më i ndryshëm i ARN mund të ketë qenë përbërësi kyç që lejoi që jeta në Tokë të lulëzojë.

Shkencëtarët pohojnë se një kimikal i quajtur inozinë mund të ketë qenë i pranishëm në vend të guanines, duke lejuar që jeta të zhvillohet.

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close