Vajtim për robëri të shqipëtarve. #Poezi nga Faik Konica

O të humbur shqipëtarë,

Seç qenkeni për të qarë!

 

Për të qar’ e për të sharë,

Për të shar’ e për të vrarë!

 

Armiqtë mbë dhé ju hodhnë,

Dhe ju shtypnë sa u lodhnë!

 

Sa u lodhn’ e sa ju ngopnë

Ju gdhendnë edhe ju rropnë.

 

As bukë, as brekë s’ju lanë,

Ju punoni, ata hanë!

 

Nuk ju lan’ as pakë nderë

Q’e kini pasur përherë.

 

As nder, as turp, as gjak s’kini

Unji kryet dhe po rrini.

 

I duroni vet armiqtë;

Prisni vdekjen apo vdiqtë?

 

Shërbëtorë t’Anadollit,

Kleçk e lodra të Stambollit.

 

Në mos u shove fare,

Ndizu, zemra shqipëtare!

 

O shqipëtarë barkzbrazur,

Fustançjerr’ e këmbëzbathur

 

Zemërohuni një herë,

Mprehni kordhët për të prerë,

 

Mprehni kordh’ e mprehni pallë

Të ju ndritin yj mi ballë,

 

Ti frikësoni zuzarët

Ç’i shuan shqipëtarët,

 

E në vend tuaj të rroni

Si të doni e si të thoni!

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close