Advertisements

Në kujtim të shënjtit San Dana me origjinë nga qyteti bregdetar Vlorë

Nesër 16 Janar është festa civile, në kujtim të shënjtit San Dana me origjinë nga qyteti bregdetar Vlorë. Miku im i mirë Antonio Biasco i cili është autori i të vetmit libër “San Dana” dhe një ndër organizatorët e rrallë per çdo event për nder të këtij shënjti, më dërgoj një mesazh kuptim plotë për gjithë qyetetarët e Vlorës. Nje foto mbreslenëse të San Dana, i cili edhe pse kanë kaluar shekuj e shekuj Ai, rezaton dhe kujtohet me dashuri nga i gjithë komuniteti në krahinën e Capo di Leuca, San Dana. Në mesazhin e tij vllazëror e me shumë kuptim shkruhet:

16 gennaio 2019. Festa Patronale di San Dana. Rivive il sentimento di vicinanza con l’ Albania. Fedelissima alla millenaria tradizione, la piccola comunità del Capo di Leuca festeggia anche quest’anno il suo Santo protettore, San Dana. Il Santo di Valona. Un pensiero ai fedeli, agli abitanti di San Dana, alla comunità di Blinisth, alla cara Città di Valona e all’ Albaniia tutta.Un pensiero particolare e un sentito ringraziamento a S.E.il Cardinale Ernest SIMONI e al Sindaco della Città di Valona, dottor Dritan LELI, già nostri pregiatissimi ospiti nella comunità di San Dana.
Buona Festa.

Antonio Biasco.

Një dhuratë e thjesht për të gjithë qytetarët e Vlorës është kjo statuj. Kohë më parë, po në këtë periudhë, në qytetin e Vlorës i shënjti San Dana u kujtua me anë të disa riteve dhe me një pjesmarrje disi të pëlqyeshme, por ne valonezët siç na quan shkrimitari dhe miku jonë Antonio Biasco, duhet që këtë përvojë ta zgjerojmë duke ndjekur shëmbullin e provincës San Dana, e cila mbrojtësin e saj të shënjtin e Vlorës e feston me madhështi.

Në muajin Gusht në festimin e madh të këtij shënjti, për herë të parë në historinë e festimeve pas shumë e shumë shekuj mori pjesë Kryetari i Bashkisë së Vlores Zoti Dritan Leli, i cili në një takim të shkurtër më tha: U befasova nga organizimi e mikpritja Hasan, ishte me të vërtetë një festë madhështore, pashë qytetarë që të dhuronin vetëm buzëqeshje e respekt, ata, të falnin në çdo shikim mirënjohje e dashuri. Pikërisht për këtë fakt shpreh dëshirën që të shënjtit San Dana, birit tonë vlonjat, ti japim gjithçka që meriton, atë, çka i ka munguar prej shekujsh…
Faleminderit miku i mirë Antonio Biasco për këtë dhuratë modeste dërguar gjithë qytetarëve vlonjat, një foto statuj që patjeter do t’ju qëndrojë në zemër gjithë bashkëqytetarëve të mijë.

Hasan Aliaj Lapardha (Aulona)

 

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close