Advertisements

A e dini sa shumë lloje bakteresh ka trupi i njeriut?

/ATSH-ANSA/ – Pas përditësimit të katalogut të baktereve në trupin e njeriut, nga rreth 1 500 llojet që njiheshin deri tani, numërohen gati 5 000, ku shumica, rreth 77%, ishin të panjohura, sipas një studimi të publikuar në revistën “Cell”, të drejtuar nga Italia, me grupin e bioinformatikës së Universitetit të Trentos dhe të koordinuar nga Nicola Segata dhe Edoardo Pasolli.

Pas analizimit të gati 10 000 kampionëve të mbledhur në të gjithë kontinentet, studiuesit kanë arritur të katalogojnë më shumë se 150 000 gjenome bakteresh, duke zbuluar se në popullsitë jo perëndimore, si ato afrikane dhe amerikanojugore, ekzistojnë lloje bakteresh që janë të rralla në vendet e industrializuara.

Arsyeja për këtë, mund të lidhet me mënyrat e ndryshme të të jetuarit, si dietat e ndryshme dhe përdorimi i ndryshëm i antibiotikëve.

Hapi i radhës do të jetë që të kuptohet lidhja mes këtyre baktereve dhe sëmundjeve kronike, si patologjitë autoimune, obeziteti, diabeti dhe sëmundjet onkologjike.

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close