Advertisements

Buzhala:Furnizimi me energji relativisht stabil

Gjendja në Kosovë sa i përket energjisë elektrike është relativisht stabile dhe se janë evituar shumicën e prishjeve që kanë ndodhur si pasojë motit të acartë, tha zëdhënësi i KEDS-it, Viktor Buzhala.

“Sot furnizimi është stabil, po importohet energjia e duhur, pra nuk flitet për mungesë të energjisë, mungesë të energjisë ka vetëm në disa lokalitet ku për shkak të mbingarkesës paraqiten probleme teknike. Kemi evituar shumicën e prishjeve që kanë ndodhur si pasojë motit të acartë”, tha Buzhala në misioni i mëngjesit “Mirëmëngjesi Kosovë” në RTK.

Ai pohon se KEDS është përgatit maksimalisht për furnizim me energji dhe po importohet sasi e mjaftueshme të energjisë. Sipas tij ka energji të mjaftueshëm por, ka defekte teknike në disa lokalitete, kjo për shkak të problemeve teknike që vinë si pasojë e mbingarkesës së rrjetit.

“Kemi zona të mbingarkuara, si në Mat 1, për shkak se të gjitha ndërtesat atje ngrohen më rryme, dhe rrjeti është i mbingarkuar”, tha ai.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close