Advertisements

Cigaret elektronike, të rrezikshme për shëndetin e njeriut

ATSH/ Cigaret elektronike risin rrezikun për të shkaktuar sulm në zemër, goditje në tru ose sëmundje të tjera të zemrës, zbulon një studim i ri.

Rreth një në 20 të rritur amerikanë përdorin cigare elektronike dhe shumë prej tyre pretendojnë se këto janë më të shëndetshëm sesa cigaret e djegshme.

Përderisa kërkohen gjithnjë e më shumë, bëhet gjithnjë e më e qartë se ato nuk do të thotë se janë të sigurta.

Studimi i fundit, i kryer nga Shoqata Amerikane e Zemrës, zbuloi se sulmet në zemër janë gati 60% më të zakonshme në mesin e personave që përdorin cigare elektronike, të cilët janë në një rrezik për 71% më të lartë të goditjes.

Kur cigaret elektronike filluan të shfaqen në raftet e dyqaneve të duhanit, ato u panë si një ndihmë për ndërprerjen e duhanpirësve.

Por tani, është bërë e qartë se ato mund të jenë një varësi e re, në vend që të zëvendësojnë.

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close