Advertisements
Ultimate magazine theme for WordPress.

Cilat janë simptomat e fruthit?

Ministria shqiptare e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ka bërë apel për të kontaktuar menjëherë mjekun nëse dyshoni të keni disa shenja të fruthit, apo nëse nuk jeni të vaksinuar ndaj fruthit dhe keni rënë në kontakt me një person të sëmurë.

Në këtë rast ju duhet të bëni vaksinën e fruthit brenda 72 orëve, për të parandaluar infeksionin. Këshillohuni me mjekun tuaj për këtë.

Shenjat e përgjithshme të këtij infeksioni përfshijnë: Kollë, temperaturë, skuqje të syve, dhimbje muskulare, dhimbje fyti, disa njolla të bardha në gojë, rrufë.

Ndër shenjat më karakteristike të kësaj sëmundje është një skuqje (rash) e lëkurës që përhapet në të gjithë trupin. Kjo skuqje shfaqet që në ditët e para të infeksionit, fillimisht në fytyrë dhe kokë, e më pas përhapet dhe në trup.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close