Advertisements

DODONA PELLAZGJIKE, HIJERORJA E MOÇME ARIANE E SHQIPTARËVE

Por Hijerorja e Dodonës ishte vetëm një vend lokal në një sistem të Vendesh të Shenjta të cilat së bashku shpërndanin në mënyrë lokale të gjitha idetë themelore të besimit të paganizmit Arian. Lugu i Dodonës ishte Hijerorja e Perëndisë pellazgjike të Mbi-Tokës, Qiell-Zoti, Diell-Zoti, Diespiter, Zεύς πατήρ, Diaushpiter. Bashkë me të ishte edhe Diona, thjesht një formë femërore e Zeusit, dhe emri nën të cilin, nga pellazgët e Dodonës, adhurohej Dheu-Mëmë. Dhe honeve të thellë e të errët të Sulit gjendej Hijerorja e Zotit të Nën-Tokës, Hadit, Dis-i (zakonisht Ditis) i Pellazgëve të Italisë, dhe Aditi Vedik, Tokës që konsideruar si Vend-mbajtja e të Vdekurve.

Titulli: Greek folk-songs from the Turkish provinces of Greece…Albania, Thessaly, (not yet wholly free), and Macedonia: literal and metrical translations. Classified, revised, and edited, with an historical introduction on the survival of pagansim
Redaktor: John Stuart Stuart Glennie
Përkthyese: Lucy Mary Jane Garnett
Botues: Ward and Downey, 1888

 

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close