Advertisements

Gabimet të cilat shkatërrojnë kerret tuaja

Shumë njerëz me vetëdije ose pa vetëdije nuk e sigurojnë automjetin dhe çdo dështim u kthehet si një bumerang. Kjo ndikon tek portofoli juaj, pasi çdo dështim në fund është dy herë më i shtrenjtë.

Këto janë 6 gabimet më të shpeshta që pronarët bëjnë dhe rezultojnë në shkatërrimin e makinës:

Injorimi i indikatorit ‘Check engine’

Indikatori ‘Check engine’ shfaqet vetëm për një ditë. Sa herë të aktivizohet, duhet t’i kushtohet vëmendje e veçantë, pasi injorimi mund të rezultojë me harxhime të shtrenjta.

Mos ndërrimi i rregullt i vajit dhe filtrave

Vaji për motor është si gjaku për trupin e njeriut. Është thelbësor për funksionimin e duhur dhe nuk është e këshillueshme të kaloni intervalin e zëvendësimit. Zëvendësimi i filtrit është po aq i rëndësishëm pasi nuk lejon që papastërtitë të depërtojnë në pjesë të tjera të automjetit.

Gomat e vjetra

Është gjithmonë e rëndësishme të mbani në mend se automjeti është në kontakt me një sipërfaqe. Siguria e udhëtimit varet kryesisht nga gjendja e gomave dhe ajo lidhet drejtpërdrejt me moshën, thellësinë e profilit dhe presionin e duhur.

Kaloni intervalin e servisit

Inxhinierët e angazhuar në zhvillimin e një modeli të caktuar njihen mirë me qëndrueshmërinë e projektimit të një qarku të caktuar, kështu që nëse dëshironi të shmangni surpriza të pakëndshme, mbani ato që kanë përshkruar.

Higjiena e keqe e automobilit

Pastërtia është gjysma e shëndetit. E njëjta vlen edhe për një automjet. Mbajtja e automjetit të pastër do t’ju kthehet shumë herë. Është jashtëzakonisht e rëndësishme të hiqni të gjitha grimcat që mund të shkaktojnë dëme në kohë. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për larjen e detajuar pas kushteve të dimrit.

Jeni një shofer i pakujdesshëm

Pavarësisht nga kushtet në rrugë, duhet gjithmonë ta trajtoni automjetin tuaj me kujdes dhe respekt. Të shmangni të gjitha lëvizjet e papritura, goditjet e gomave, frenimi panevojshëm, goditjet në gropa.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close