Advertisements

Gjeneraali Petraeus: Putin është “dhurata më e madhe” që NATO ka marrë ndonjëherë që nga përfundimi i Luftës së Ftohtë.

Gjenerali amerikan David Petraeus i cili kishte shërbyer për 37 vjet me radhë në Ushtrinë amerikane si dhe si drejtor i CIA-s nga shtatori i vitit 2011 deri në vitin 2012 ka thënë se Rusia me sukses po e “mbushë me jetë të re NATO-n”,duke i dhënë ,sipas tij ,arsye aleancës atlantike për të zgjeruar praninë e vet në Europen lindore.

Siç tha ai, Rusia i jep bllokut ushtarak të cilin e udhëheq ushtria amerikane “një shkak të ri për të egzistuar” dhe se SHBA do të forcojë praninë e saj në Evropë.

Petrus tha se Moska është shkaktare që Aleanca të dërgonte më shumë trupa dhe fluturake në lindje të Evropës dhe Baltik.

Petraeus mendon se Putin është “dhurata më e madhe” që NATO ka marrë ndonjëherë që nga përfundimi i Luftës së Ftohtë./Pi

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close