Advertisements
Ultimate magazine theme for WordPress.

Maqedoni Veriore -Gjysmë shekulli kthim prapa, pazare politike dhe sorollatje për gjuhën shqipe zyrtare!

Ka edhe shumë punë për t’u bërë që gjuha shqipe të jetë zyrtare në Maqedoninë Veriore .

Kur të publikohet Gazeta zyrtare e Republikës së Maqedonisë Veriore si botim i veçantë në gjuhën shqipe, jo në gjuhën zyrtare maqedonase, të përkthyer në gjuhën shqipe bashkë me atë, në të njëjtin publikim,
NA LAJMËRONI!

Krahasimi përmes fotografive, dëshmi për përdorimin e gjuhës shqipe nën ish Jugosllavi, nga viti 1974 dhe përdorimin e gjuhës shqipe sot në Republikën e Maqedonisë Veriore.

Statusi i gjuhës shqipe që e ka pasur nën ish Jugosllavi nuk është ruajtiur dhe mbrojtur deri më sot, jo më të jetë avancuar ky status pas pavarësimit të Maqedonisë, më 1991 dhe pas Marrëveshjes së Ohrit, më 2001, si dhe tani me Ligjin për përdorimin e gjuhëve në Maqedoni, jo të gjuhës shqipe!

/(16 janar 2019)/Abdulla Mehmeti

 

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close