Advertisements

Mësim si të menaxhohet stresi

Për të kuptuar peshën e stresit dhe mënyrën më të mirë për ta luftuar atë, u sjellim këtë rast.

Një grua merr gotën me ujë dhe pyet fëmijët e saj: sa e rëndë është kjo gotë që mban ujin? Përgjigjet ishin nga 10-20 gramë.

Ajo e buzëqeshur shikon fëmijët dhe u thotë; pesha e saktë nuk ka aspak rëndësi. Kjo varet sa kohë unë do ta mbajë atë. Nëse unë do ta mbajë për një minutë, nuk është problem, nëse do ta mbajë për një orë, do të kem dhembje në krah.

Pra, mesazhi i saj është që pesha nuk ndryshon, por sa më shumë që e mbanë atë, aq më e rëndë bëhet.

Ajo vazhdoi, streset dhe shqetësimet në jetë janë si kjo gotë uji. Mendoni rreth tyre për një kohë dhe asgjë nuk ndodh. Mendoni rreth tyre pak më të gjatë dhe ato fillojnë të ju lëndojnë dhe të ju shkaktojnë gjëra jo të këndshme.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close