Advertisements
Take a fresh look at your lifestyle.

Minatorët e Trepçës i japin fund grevës

Lajmin e ka bërë të ditur për Radion Evropa e Lirë, kryetari i Sindikatës së Minatorëve, Shyqri Sadiku.

Sadiku tha se është arritur një marrëveshje e përkohshme me ministrin e Zhvillimit Ekonomik në Qeverinë e Kosovës, Valdrin Lluka.

Ministri Lluka, përmes një postimi në Facebook, tha se është arritur një marrëveshje me punëtorët e kombinatit Trepça, duke theksuar se ringjallja e këtij kombinati do të ndodhë shumë shpejtë.

“Sot kam dërguar kërkesë për auditim të detajuar të kësaj ndërmarrje tek Auditori i Përgjithshëm, në mënyrë që të kemi një pasqyrë të qartë të kësaj ndërmarrje”.

“Ne do të bëjmë përpekje që në muajin Sshkurt të këtij viti, të regjistrohet Trepça si shoqëri aksionare dhe të shpallen pozitat menaxheriale kryesore”, thuhet në postimin e tij.

Minatorët kishin kërkuar rritjen e pagave për 20 për qind, shkarkimin e Bordit të këtij kombinati, ndalimin e punësimit të stafit pa konkurs dhe krijimin e kushteve më të mira për punë.

Punëtorët po ashtu kanë kërkuar që sa më shpejt të miratohet statuti i Trepçës, ashtu siç parashihet me Ligjin për Trepçën.

 

Loading...
Advertisements
You might also like

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close