Advertisements

Mitropoliti i Kishës së Malit të Zi ,Mihailo :Serbia duhet të llogaris në atë se mund të reduktohet në Pashalluk të Beogradit

Mitropoliti i Kishës së pavarur të Malit të Zi Mihailo (Mirash Dedeiq) ,ndarë nga pjesa e kishës pravosllave të cilën e ka zyptuar kisha serbe ,ka thënë se Republika Srpska në Bosnie është një krijesë artificiale dhe se Bosnia do duhej të jetë një vend unik ,mu ashtu siç ishte më parë.

“Nuk ka shtet në shtet, sepse me një republikë të tillë dhe një politikë të tillë në BiH, kombet do të jenë gjithnjë në humbje, askush nuk do të jetë me askënd, dhe shtigjet që ata kalojnë do të rriten dhe gjithmonë do të ketë këtë urrejtje, unë shpresoj se do të ketë unifikim,theksoi Dedeiq për Dnevni avaz të Sarajevës.

U them serbëve në Serbi, të mos merren me Bosnjen, por me taë që është e mirë për popullin dhe Evropën. “Është më mirë që Serbia të mendojë për Vojvodinën, për të parë se si do ta zgjidhë këtë çështje.

Sepse, siç e shoh dhe se si sillen njerëzit në Novi Sad, ajo është një republikë e veçantë brenda Serbisë ,por a do të mbetet kështu, le të llogarisin edhe për këtë “, tha Dedeiq.
Ndërsa përfundoi, nëse kjo ndodh, Serbia do të reduktohet në zonën e pashalokut të Beogradit./Proinformacion.com

 

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close