Advertisements

Shpuzorët apo meduzat ?Më në fund e dimë cilët janë më të vjetrit në Tokë

Shkencëtarët për vite të tëra nuk kanë qenë në gjendje të bien dakord për një rast – nëse shpozorët apo meduzat e detit janë organizmat më të vjetra multi-qelizore mishngrënëse që nuk kanë vdekur.

Duke iu falenderuar studimit të fundit të kryer nga biologët në Universitetin e Bristolit, mund të thuhet me siguri të madhe se më të vjetërit janë shpuzorët .

Në një studim të bazuar në analizën e makromolekulave strukturore, ata përfunduan se sfungjerët/shpuzorët janë në fund të pemës gjenealogjike të të gjitha kafshëve të planetit tonë.

Shpuzorët i përkasin jovertebrorëve. Kanë ndërtimtë thjeshtë. Ata jetojnë në detet e botës me një mënyrë jetese ulur dhe vetëm disa lloje jetojnë në ujë të ëmbël.

Ushqimin e thithin përmes ujit nga e cila filtrojnë lëndën ushqyese. Ata janë më të njohur për aftësinë e tyre të jashtëzakonshme për rigjenerim – një sfungjer i ri mund të zhvillohet nga çdo pjesë e ndarë.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close