Advertisements

Transfuzioni i gjakut të ri tek të moshuarit përmirëson shëndein e tyre

Hulumtuesit në Universitetin Stanford kanë ndryshuar gjakun e minjve të vjetër me atë të minjve të rinj.

Çuditërisht ndryshimi i gjakut të minjtë e vjetër bëri ndryshime të mëdha.

Tani, një nga ata hulumtues ka bashkë-themeluar një kompani të re që është vendosur të provojë t’u japë njerëzve të moshuar që vuajnë nga Parkinson komponente të caktuara nga gjaku i të rinjve.

Në fund të fundit, firma ka për qëllim të zhvillojë sintetik të cilitdo prej mijëra përbërësve të mundshëm të gjakut që ka këtë efekt burimi të të rinjve, pasi furnizimi i të rinjve që duan të dhurojnë gjakun e tre është shumë i kufizuar.

Megjithëse ndryshimi në furnizim me gjak është deklikat, mund të ketë implikime serioze për shëndetin tonë të përgjithshëm dhe aftësinë e lindur për të luftuar sëmundjet e tjera të lidhura me moshën.

Me moshën, vëllimi i ujit të trupit fillon të bjerë dhe, me të edhe vëllimi i gjakut që qarkullon nëpër vendet tona.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close