Advertisements

Vazhdon vendosja e flamujve shenjues nëpër markete

Zyrtarë të MTI-së, theksojnë se Inspektorati i Tregut në Ministrinë e Tregtisë, po i vazhdon kontrollet e operatorëve ekonomikë, për vendosjen e flamujve që tregojnë vendin e origjinës së produkteve dhe se s’do të ketë afat shtesë për këtë udhëzim administrativ. Për mosrespektim t udhëzimit, gjoba do të jetë nga 1 mijë deri në 20 mijë euro.

Marketet e mëdha në Kosovë, kanë filluar ta zbatojnë udhëzimin administrativ për vendosjen e flamujve që tregojnë vendin e origjinës sw produkteve. Menaxherët e tyre, ndonëse nuk flasin para mikrofonit, theksojnë se tashmë kanë filluar ta zbatojnë këtë udhëzim, ndërkohë që pohojnë, se efektet e saj shihen dukshëm. E konsumatorët, theksojnë se kjo është një vetëdijesim dhe promovim për produktet vendore.

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close