Advertisements

Bashkëpunim kulturor midis Ambasadës së Rumanisë dhe Muzeut Historik Kombëtar

ATSH/ – Drejtori i Muzeut Historik Kombëtar, Dorian Koçi, priti në një vizitë zyrtare ambasadorin e Rumanisë në Shqipëri, Mircea Perpelea dhe këshilltarin për çështjet politike, Dan Manescu.

Rumania aktualisht është shteti i radhës që ka marrë presidencën gjashtëmujore të Bashkimit Europian dhe për këtë Ambasada e Rumanisë do të organizojë edhe Ditët Europiane të Kulturës në vendin tonë.

Qëllimi i kësaj vizite ishte fillimi i bashkëpunimeve kulturore midis Ambasadës së Rumanisë dhe Muzeut Historik Kombëtar dhe organizimin e aktiviteteve të ndryshme, si konferenca shkencore dhe ekspozita.

Drejtori Koçi i shprehu gadishmërinë e tij Perpelea në thellimin urave të bashkëpunimit kulturor dhe u shpreh se kultura është pashaporta më e mirë midis shteteve. 

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close