Advertisements

Daçiq:”Serbia po bën përpjekje të mëdha për të zvogëluar numrin e vendeve që njohin pavarësinë e Kosovës dhe njoftoi tërheqjet e reja të njohjes”

Ministri i punëve të jashtme i Serbisë ,Ivica Daçiq i cili kohëve të fundit ka ndermarrë një iniciativë të madhe kundër njohjes së Kosovës ,dhe çnjohjen e shtetsisë së Kosovës nga vende të botës së tretë ,ku ata kanë ndikim falë ndikimit të ish-Jugosllavisë ,ka paralajmëruar siç thotë ai #tërheqje të tjera të njohjes së Kosovës” nga vende të tjera.

Ai ka folur sërish me fjalorin e viteve të nëntëdhjeta kur ishe aparatçik i Millosheviqit duke përmendur njëfare rujtje të “integritetit territorial”:”Ruajtja dhe mbrojtja e integritetit territorial, integrimi evropian dhe përmirësimi i bashkëpunimit me vendet anembanë botës janë qëllimet kryesore të politikës së jashtme të Serbisë.”,ka thënë ai duke pretenduar se serbia po “forconte” poziten e saj në arenën ndërkombëtare.

Në seancën e Komitetit të Punëve të Jashtme të Parlamentit të Serbisë, Daçiq paraqiti një raport mbi punën e ministrisë për periudhën nga maji i vitit të kaluar deri më 1 shkurt,ku tha se ministria është duke bërë përpjekje të mëdha për të zvogëluar numrin e vendeve që njohin pavarësinë e Kosovës dhe njoftoi tërheqjet e reja të njohjes./Pi

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close