Advertisements

Kjo specie e rrallë mund të ketë mbijetuar që nga Epoka e Akullit.

Hulumtuesit këtë specie e kanë gjetur  në një shpellë gëlqerore në Vankuver të Kanadasë

Derisa fillojë shkrirja e madhe para 18 mijë vitesh, i gjithë ishulli bashkë me shpella, ishte i mbuluar nga shtresa e trashë e akullit.

Kjo specie e panjohur më parë, që tani është quajtur Haplocampa wagnelli, është e hollë dhe e gjatë, tipike për atropodët e nëntokës.

Sipas hulumtuesve në Cavers Craig Wagnell dhe Alcala University në Spanjë, këto krijesa janë zhdukur para 26 mijë vitesh, ndërsa mbijetesa e tyre në një terren të tillë është shumë i habitshëm.

Krijesa të ngjashme janë gjetur në Oqeanin Paqësor, Ishujt Japonez dhe Gadishullin Korean. Gjë që lë të mendohet, se janë larguar prej të afërmve në Azi dhe kanë migruar në Vankuver, kur ka nisur shkrirja.

Gjallesa e gjetur para një vitit, i ka antenat, abdomenin dhe këmbët më të shkurtra dhe të trasha se të afërmit e mundshëm.

Me këto forma trupore, krijesa mund të mos jetë banore vetëm e nëntokës, por edhe e hapësirave me dhe që ndodhen në sipërfaqe mbi tokë.

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close