Advertisements

Lot në sytë e ekipit të NASA-s.Pas 15 vjet aventure në Mars ,vdes Opportunity !

CAPE CANAVERAL, FL (AP) – Opportunity e NASA-s, roboti makinë lëvizëse e Marsit që u ndërtua për të operuar vetëm për tre muaj, por vazhdoi të shkonte dhe shkonte, duke u rrokullisur nëpër tokën e kuqe të kuqe, u shpall i vdekur të mërkurën, 15 vjet pasi u ul në planetin Mars.

Mjeti me gjashtë rrota që ndihmoi në mbledhjen e provave kritike që Marsi i lashtë mund të ishte mikpritës për jetën ishte i gjall për mrekulli deri në tetë muaj më parë, kur u dënua më në fund nga një stuhi furioze e madhe e pluhurit.

Kontrolluesit e fluturimit u përpoqën shumë herë për të bërë kontakt dhe dërguan një seri përfundimtare të komandave të rimëkëmbjes të martën në mbrëmje, së bashku me një këngë të fundit zgjimi, Billie Holiday ,”I’ll Be Seeing You,”në një stërvitje të zymtë që solli lot për anëtarët e ekipit . Nuk kishte asnjë përgjigje nga hapësira, vetëm heshtje.

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close