Advertisements

Në mëngjesin e së mërkures (6/2/2019 ) një asteroid do “rruaj” Tokën

Asteroidët dhe trupa të tjerë qiellor shpesh na vizitojnë e ndonjëhere paraqesin rrezik të përplasjes me planetin tonë.

Një i tillë i madh të mërkurën në mëngjes, rreth orës 7.30 të kohës së Evropës Qendrore, do të kalojë pranë Tokës. Do të jetë diçka më e afërt që asteroidi ka kaluar mbi kokat tona në gjashtë pasazhet e fundit të qiellit në dekadën e fundit.

Nesër në mëngjes,e mërkure 6/2/2019 një trup i madh qiellor do të kalojë pranë Tokës. Asteroid 2013 RV9, siç e ka quajtur NASA, do të jetë 6 842 740 km, e cila është relativisht afër me sipas relacioneve hapsinore.

Për krahasim, asteroidi iu afrua Tokës në vitin 2003 në 54 204.692 km ndërsa në vitin pasues në 57 613 556 km. Herën e fundit RV9 ishte duke fluturuar në qiellin mbi Tokë, dhe kjo ndodhi në gusht të vitit të kaluar, ai na afrohej në 34,709,372 kilometra.

Është vlerësuar se diametri i asteroidit RV9 është midis 50 dhe 110 metra. Do të thotë më shumë Big Ben. Është 93 metra i gjatë, sa arrin lartësia lartësia e flakës më të ulët në Statujën e Lirisë në Nju Jork ,ku do të vendoseshin pesë Sfinke të Mëdha nga Giza.

NASA e ka kategorizuar këtë asteroid si një NEO, një objekt që kalon pranë Tokës. Cili është probabiliteti që gjatë fluturimit të tij permanent rreth Tokës njëhere ta godasë planetin tonë ? Pothuajse nuk egziston , thonë ekspertët e NASA-s.

Në fund të fundit, përderisa mund të parashikohen shtigjet e objekteve të tilla të hapësirës për vitet që vijnë, Toka do të ketë kohë të mjaftueshme për të riorientuar një objekt të tillë rrezikshëm nga Tokë me anë të teknologjisë ekzistuese, thotë NASA.

RV9 do të shihet më pas pranë Tokës në 2022, 2023 dhe 2024, dhe disa herë deri në fund të shekullit.

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close