Advertisements

Thaçi :Do të jepja dorëheqje në rast se…

Mediat njoftojnë se presidenti i Kosovës Hashim Thaçi ka paralajmëruar se do të japë dorëheqje ose do të shpallë referendum nëse Kuvendi i Kosovës nuk e miraton marrëveshjen me Beogradin.

Sipas kësaj marrëveshje, Kosovës do t’i bashkoheshin tri komuna të Serbisë – Bujanoci, Presheva dhe Medvegja.

Thaçi i tha Report Tv se ai do të japë dorëheqjen në rast të një marrëveshje që marrëveshja me Beogradin parashikon bashkimin e këtyre tri komunave në Kosovë dhe parlamenti nuk pranon një marrëveshje të tillë.

“Ata që më kritikojnë nuk duhet të mendojnë se do të thyeja kushtetutën, kurrë nuk do të shkelja kushtetutën, por për të ndrruar kushteten, po. Ne mund të arrijmë një marrëveshje dhe pastaj ta sjellim para Kuvendit të Kosovës, e cila mund ta miratojë apo jo, Tha Thaçi dhe shtoi se ai do të jepte dorëheqjen ose do të thërriste një referendum në atë rast.

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close