Advertisements

Uji,asnji tjetër, burim i një jete të shëndetshme

Nëse zgjohemi në mëngjes dhe organizmit tonë i japim një gotë ujë,ai do të jetë falenderues për këtë.Ja përse:

Sepse të pirit ujë është mënyra më e mirë për të pastruar gjithë trupin, por edhe mendjen. Prodhohen qeliza të reja të gjakut dhe qeliza të muskujve, metabolizmi përshpejtohet, lëkura dhe flokët bëhen të shkëlqyeshme dhe energjia rritet nga sekonda në sekondë. Përveç kësaj, këto përfitime përbëjnë vetëm një pjesë të vogël të numrit të përgjithshëm të tyre.

Hidratimi i rregullt reflekton vetëm pozitivisht tek njerëzit. Prandaj, dita nuk duhet vetëm të fillojë me një gotë ujë por të vazhdohet konsumohet uj. Megjithatë, duhet të jemi të kujdesshëm kur bëhet fjalë për zgjedhjen e ujit që ne do ti qojmë organizmit. Në parim, rregulla është se uji në shishe është një alternativë më e mirë se ajo e një burimi, por është gjithashtu e nevojshme t’i kushtohet vëmendje standardeve të caktuara të cilësisë në këtë përzgjedhje. Experti paraqet të dhënat se kushdo që pi ujë nga shishja duhet t’i dijë.

E rëndësishme të kushtohet kujdes mungesës së shtesës së shijës, një vlerë të pH (optimale rreth 7.4), përmbajtjen e natriumit (nën 20 mg për litër), sasia e mbetjeve të thata (më pak se 300 mg / L) dhe afatin e përdorimit. Përveç kësaj ujë i filtruar (psh. Uji i distiluar ose uji i trajtuar me osmozë ) nuk janë të rekomanduara për hydrationin e njerëzve të shëndoshë. Është e rekomanduar që të gjithë njerëzit të reduktojnë përmbajtjen e natriumit (kripë) në pije që pijnë, veçanërisht të dobishme janë ujërat minerale të ulët me më pak se 20 miligram te sodiumit për litër .

Përqendrohuni në shëndetin tuaj, dhe atë me një fillim në dukje të zakonshëm, me pikat e ujit. Fuqia që ajo ka për të riparuar jetën nuk ka ndonjë ilaç apo preparat tjeter. Le të bëhet hidratimi qëndrim i qëllimshëm në jetën tuaj, dhe jeta juaj do të mbushet me detin ri, që do të jetë e kristaltë.

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close