Advertisements

Zefi i Vogel

I lindur në vitin 1883, ne Gjakovë, ai u rrit luftën kundër Perandorisë Osmane. Gjatë Zgjimit Kombëtar të Shqipërisë në vitin 1912 dhe vazhdoi të luftonte për çlirimin e Kosovës kundër forcave serbo-malazeze në vitet 1920. Zefi luftoi perkrah Isa Boletinit, Bajram Currit, Hasan Prishtinës dhe të tjerët që përkrah tyre ishte një udhëheqës i Revoltës Shqiptare të vitit 1912, që kapi Uskabin (Shkupi modern). Zefi së bashku me Mehmet Shpendin dhe Bajram Daklanin ngritën flamurin shqiptar në Shkup më 12 gusht 1912. Pas pavarësisë shqiptare të vitit 1912, ai menjëherë filloi të luftonte me Mbretërinë e Jugosllavisë së bashku me Bajram Currin në mënyrë që të bashkonte Kosovën me Shqipërinë. Zefi vdiq në vitin 1924 ne Shkoder vrarë nga armiqt serbian-malazes./Shkodra nder Shekuj

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close