Dy filxhanë kafe në ditë dhe ndikimi i tyre në mëlçi

Varësisht nga kush i kërkoni ato, ju do të merrni përgjigje se kafeja është super e shëndetshme ose tepër e dëmshme, transmeton lajmi.net.

Por, pavarësisht asaj që mund të keni dëgjuar, në të vërtetë ka shumë gjëra të mira për t’i thënë për kafenë.

Personat që pinë kafe kanë një rrezik më të ulët të sëmundjeve të mëlçisë.

Organi është shumë sensitiv ndaj zakoneve moderne, siç është konsumimi i tepërt i alkoolit dhe fruktozës.

Faza përfundimtare e dëmtimit të mëlçisë quhet Cirrosi dhe përfshin shumicën e mëlçisë..

Pirja e kafes ka një rrezik 84% më të ulët të zhvillimit të cirrozës, me efektin më të fortë për ata që pijnë 4 ose më shumë filxhanë në ditë (

Kanceri i mëlçisë është gjithashtu i zakonshëm, përkatësisht është shkaku i dytë kryesor i vdekjes së kancerit në mbarë botën. Por, pirja e kafesë ulë deri në 40% rrezikun e kancerit të mëlçisë.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close