Advertisements

Harta e vitit 1839, e cila dëshmon praninë dominante të fiseve Shqiptare në Malin e Zi të asaj kohe

E vërteta e madhe se Malazezët nuk janë sllavë e aq më pak serb por Ilir e ka thënë edhe autori i librit “Shenjtorët e çuditshëm/bizarë të Kishës Serbe”,Miroslav Qosoviq.

Por jo vetëm ai si një pjestar i po të njejtes kuazi etni,e thonë edhe fakte e foto të tjera historike të cilat nuk mund të injorohen.Qosoviq ,shton se këtë fakt se malazezët janë pasardhës ilirësh e dëshmon më së miri Gjenetika e popullatës,antropologjia fizike,arkeologjia,etnologjia…

Për t’a dëshmuar historinë e vërtetë etnike të hapsirës që sot njihet si Mali i Zi,shërben edhe harta nga viti 1839, e cila paraqet situatën e fiseve Shqiptare në epokën e sundimit të Malit të Zi nga princi Petër Njegosh *1830-1851.

Duke njohur hollësisht fiset shqiptare, ai.autori përshkruan vendndodhjen e Kuçëve, Palabardhasve, Piperëve, Hotëve, Krasniqëve dhe Wassoevitch.Dhe po të krahasohet harta e sotme e këtij shteti me atë hartën e fiseve të paraqitur këtu,mund të konstatohet fakti se i tërë territori ka qenë mbuluar nga fise shqiptare.

Kjo shtrirje fisesh shqiptare vazhdon deri në hercegovinë e tutje ,por vëmendja e këtij shkrimi është përqendruar në territorin e mbuluar nga harta e shfaqur këtu në kuadër të shkrimit.

/Xhelil Arifi/Proinformacion.com

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close