Advertisements

Coptimi i thonjve me dhëmbë,shenjë mazohizmi?

Coptimi i thonjve me dh[mb[ është një zakon i pakëndshëm tek fëmijët, dhe sipas disa të dhënave, deri në 60 për qind e fëmijëve në fëmijëri është një pasqyrim i masochismit për shkak të problemeve emocionale dhe paaftësisë për të thyer impulsin për të dëmtuar veten e tyre!

Expertët thonë se është e nevojshme të vëzhgosh fëmijën dhe të shohësh kur e b[n atë, t’i japë atij mbështetje dhe në asnjë mënyrë nuk duhet të kritikohet. Nëse problemi vazhdon për disa muaj, kontaktoni psikologun.

Ka raste kur një manikyr mund të ndihmojë. Përvoja tregon se kjo i nxit vajzat të ndalojnë të coptojnë thonjtë me dhëmbë.
++++++++++++++

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close