Advertisements

Gjyshërit dhe gjyshet që kalojnë kohën me nipërit dhe mbesat jetojnë më gjatë.

ATSH/ – Shumica prej nesh kanë kujtime të bukura për kohën që kemi kaluar me gjyshërit.

Një studim i fundit  i publikuar në blogun ”Bright Side” tregon se gjyshërit dhe gjyshet që  kalojë më shumë kohë me nipërit dhe mbesat jetojnë më gjatë.

Gjyshërit që kujdesen për nipërit e mbesat kanë një rrezik më të ulët të vdekshmërisë prej 37%.

Studiuesit i kryen këto vëzhgime në mbi 500 njerëz në moshën 70-vjeçare në Berlin. Dhe rezultatet treguan se rreth 50% e atyre që kujdeseshin për nipërit dhe mbesat rezultojnë të jenë ende gjallë.

Ndërsa 50% e atyre që nuk ofronin asnjë kujdes për nipërit dhe mbesat kanë ndërruar jetë brenda 5 viteve.

Ky hulumtim tregon lidhjen pozitive në mes të përkujdesjes për të vegjlit dhe një jetëgjatësie tek njerëzit e moshuar.

Një ndër arsyet që jepen është rrënjësisht e fokusuar tek e kaluara. Duket se koha e kaluar së bashku është e dobishme për të dyja palët.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close