Advertisements

Ka ndrruar jetë Hetem Arifi.Mësuesi,shkrimtari,veprimtari dhe ish i burgosur politik

Sot ,pas një sëmundje të rëndë ka ndrruar jetë në moshen 78 vjeçare në shtëpinë e tij Hetem.Sh.Arifi. I lindur më 13.03.1945 në Ranatoc të Preshevës.

Shkollën fillore e kreu në Preshevë dhe Pogragjë. Shkollën e mesme (Normalën) dhe të lartën (AP) në Gjilan.

Pas shkollimit u punësua mësues në Marec ku punoi gjashtë vjet e gjysëm. Punën ja ndërpreu UDB-ja jugosllave duke e arrestuar, më 17 janar 1976 dhe e dënuan me 9 vjet burg vetëm pse deshti drejtësinë. Burgun e mbajti në Gjilan, Pejë, Beograd, Foçë dhe Zenicë. Pas kthimit në liri nuk e lejuan të punojë në arsim, kështu që u detyrua të punësohet në kombinatin e tekstilit “Integj” Gjilan. U mor edhe me aktrim në teatrin e qytetit- Gjilan.Ndërkohe kishte filluar punën në shkollën fillore “Abaz Ajeti” në Gjilan si mësues,deri në pension.

.Proinformacion.com

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close