Advertisements

Kina pranë lansimit të “Diellit Artificial”

Energjia e pashterrshme ka qenë synim i shkencëtarëve kahere.Por ata kanë shkuar edhe më larg duke synuar për të krijuar diellin artificial!Kësaj ia kanë arritur ,sipas tyre shkencëtarët kinez ,të cilët thonë se deri në fund të vitit do të përfundojnë ndërtimin e “Diellit Artificial”!

Reaktori eksperimental , ose “Diellit Artificial” që imiton procesin e shkrirjes bërthamore, bëri një moment historik në eksperimentet e këtij lloji kur arriti një temperaturë prej 100 milionë gradë Celsius.

Tani shkencëtarët kinezë njoftojnë se do të përfundojnë ndërtimin e reaktorit Tokamak HL-2M, siç quhet zyrtarisht projekti deri në fund të vitit, thotë revista Science alert.

plazma e “Diellit Artificial” i përbëhet kryesisht nga elektronet dhe jonet dhe do të shërbejë si një hyrje për reaktorët e ardhshëm me fuzion, duke e çuar kështu Kinën në arritjen e një ëndrre të energjisë së pastër.

Është paralajmëruar gjithashtu një hënë artificiale, ose një satelit, i cili do të shërbejë në vend të ndriçimit rrugor për qytetin e Chengdu.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close